09.12.2019

Instalace infrasvětla

Dobrý den,  ráda bych do koupelny a do kuchyně ve starším domečku použila stropní infrapanely se světlem - nechápu ale přesně způsob instalace a nevím co přesně potřebuju koupit. jako, kam dám termostat, když to bebude v zásuvce, a čím budu ovládat světlo? Poradíte mi?  Děkuji,  Slávka Hocká



Dobrý den, děkujeem za dotaz. Infrasvětla jsou moc fajn praktická věc:)

 

Ohledně instalce se to má následovně: pokud děláte rekonstrukci, tzn. nechcete nikde tahat znova elektriku, tak v praxi to funguje tak, že se přemostí (jakoby trvale zapne) současný vypínač, tzn. že na strop jde neustále elektrika. Potom potřebujete dokoupit bezdrátový přijímač na světlo a bezdrátový termostat. Světlo se ovládá potom úplně stejně s tím rozdílem, že vypínač vyšle signál  a sepne světlo nezávisle na topení. To samé plátí  pro ovládání infapanelu jako topidla. Oba přijímače - na světlo i na topení se montují pod panel.

Pokud se natahují nové kabely, tak se ke stropu natáhnou dva kabely do jednoho místa  -  jeden  ke světlu, druhý k panelu (smaozřejmě s klasickým drátovým vypínačem a klasickým např. drátovým termostatem.

 

 



Český výrobek
E-SHOP
Sunnyhouse na Twitteru Sunnyhouse na Google Plus Sunnyhouse na FaceBooku